Door middel van deze 6 symptomen kun jij een hartinfarct voorkomen.. Delen allemaal!

Maar liefst 80 mensen per dag krijgen een hartinfarct in Nederland. Het is dus super belangrijk dat jij weet wat de symptomen en waarschuwing signalen zijn. Op deze manier kun jij erger voorkomen en zoals mijn moeder altijd zei: voorkomen is altijd beter dan genezen.

De factoren die het risico op een hartinfarct kunnen verhogen zijn onder andere: Roken(!!), een hoge bloedruk, overgewicht, slecht eten en langdurige stress. Gezond leven en goed voor jezelf zorgen helpt dus wel enorm mee in het voorkomen. Maar stel dat het gebeurt dan geeft jouw lichaam een maand van tevoren al wat signalen dat je anders moet gaan leven. Je kunt dan snel hulp zoeken en een verandering maken voor het te laat is! Super belangrijk dus..

gezondheid-hart-en-vaat-ziekten-hartstichting

Wij hebben 6 symptomen op een rij gezet, als jij ze alle 6 hebt neem dan zo snel mogelijk contact op met de dokter!

Een zwak gevoel
Lusteloos en verslapt? Dit is het meest voorkomende symptoom. Je lichaam voelt zich zwakker dan normaal en dit komt door een minder optimale bloedsomloop en doorbloeding. Daardoor krijgen de spieren minder zuurstof en dit resulteert in spierslapte en in het ergste geval zelfs het uitvallen van spieren.

Ben je vaak duizelig en zweet je meer dan normaal?
Ook dit is een veel voorkomend symptoom. Wanneer er minder bloed naar de hersenen wordt gepompt vergroot dit de kans op duizeligheid. Daardoor voel je je een beetje klam en zweet je overmatig. Let hier goed op.

Last van druk op de borst?
Wanneer je druk op je borst voelt is het altijd een goed idee om dit bij een arts te laten onderzoeken. Dit geldt al helemaal wanneer je tot een risico groep behoort. De druk op je borst zal in het geval van een aankomende hartaanval steeds meer toenemen. De druk en pijn kan ook uitstralen naar andere delen van het lichaam zoals armen, schouders en rug.

Vaak verkouden en grieperig?
Bijna alle mensen die er ooit last van hebben gehad beschrijven een periode van verkoudheid en griep voordat de hartaanval begon.

Vermoeid?
Vaker moe dan normaal? Vermoeidheid is ook een symptoom dat er een minder goede doorbloeding van je hart is. Wanneer je hart een slechte bloedtoevoer heeft moet het harder werken om je bloed rond te blijven pompen. Dit voel je doordat je vermoeid raakt.

Last van kortademigheid?
Dit is de laatste en een erg belangrijk symptoom. Wanneer de bloedvaten vernauwen krijgen ook je longen minder bloed waardoor ze minder goed hun werk kunnen doen. Je hart en longen werken nauw samen. Wanneer één van de twee minder goed werkt heeft dit direct een effect op de andere.

Herken jij een aantal van deze symptomen? Raadpleeg voor de zekerheid gewoon een arts. In de video hieronder zie je hoe een hartinfarct precies werkt en wat er dan in het lichaam gebeurt. Deel dit bericht om mensen te helpen, dit kan levens redden!

Reacties () .Reacties

Menu